ΝΕΑΦιλική συνάντηση Βρετανίας, Ουκρανίας και Ελλάδας στην Πεύκη

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ο αθλητισμός ενώνει λαούς και η χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό δεν θα μπορούσε παρά να συμβάλει ώστε μέσω της αγωνιστικής δράσης να δημιουργούνται νέες φιλίες.

Με πρωτοβουλία της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάντμιντον την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πεύκης φιλικοί Αγώνες μεταξύ αθλητών από την Αγγλία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.
Ο σύνδεσμος Hummersknott Badminton Club, όπου τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ετήσιες διεθνείς συναντήσεις εκδήλωσε το ενδιαφέρον να επισκεφτεί την Ελλάδα και η επιθυμία αυτή έγινε πράξη με πολύ μεγάλη χαρά από όλους τους φορείς.
Στη φιλική αναμέτρηση θα συμμετάσχουν συνολικά 66 αθλητές εκ των οποίων και 4 Ουκρανοί. Σημειώνεται ότι στην ομάδα του Hummersknott Club συμμετέχουν συμβολικά και 4 Ουκρανοί νέοι αθλητές – πρόκειται για παιδιά που έχουν εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις οικογένειες τους σε συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία που βρίσκεται εν εξελίξει. Ο σύνδεσμος θέλησε να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο τη στήριξή του σε όλους τους Ουκρανούς πολίτες.
Στον αγώνα θα παραστεί για σύντομο χρονικό διάστημα και ο Βρετανός Πρέσβης Μάθιου Λοτζ, ενώ ενδέχεται να παραστεί επίσης ο Ουκρανός Πρέσβης Sergii Shutenko και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης. Φυσικά, παρόντες θα είναι και ο Επικεφαλής του Hummersknott Badminton Club, Philip Boyle, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Badminton  Ιωάννης Κάπος.

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης

Πειραιώς 8, Αθήνα, 104 31
info@badminton.gr

© COPYRIGHT 2021 HELLENIC BADMINTON FEDERATION. ALL RIGHTS RESERVED.