ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΗ ανασκόπηση του Ολυμπιακού τουρνουά Μπάντμιντον

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

 

Ο Δανός Βίκτορ Άξελσεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών του Μπάντμιντον, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Άξελσεν επικράτησε του Κινέζου Λονγκ Τσεν, με 2-0, στον τελικό (21-15, 21-12). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Άντονι Σινισούκα Γκίντινγκ από την Ινδονησία, καθώς στον «μικρό» τελικό επικράτησε με 2-0 (21-11, 21-13) του Κέβιν Κόρντον από τη Γουατεμάλα.

Μονό γυναικών

Η Κινέζα Γιού Φέι Τσεν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μόνο των γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά μπάντμιντον, αφού στον τελικό νίκησε την Τζου-Γινγκ Τάι από την Κινεζική Ταϊπέι με 2-1.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βενκάτα Σιντού Πουσάρλα από την Ινδία, καθώς στον μικρό τελικό επικράτησε με 2-0 της Κινέζας Μπινγκ Τζιάο Χε.

Διπλό Ανδρών

Η Κινεζική Ταϊπέι (Γιάνγκ Λι – Τσι-Λιν Γουάνγκ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό των ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά μπάντμιντον, αφού στον τελικό νίκησε την Κίνα (Ζουν Χιού Λι – Γιου Τσεν Λιού) με 2-0.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαλαισία (Ααρον Κία – Γου Γικ Σο), καθώς στον μικρό τελικό επικράτησε με 2-1 της Ινδονησίας (Μοχάμαντ Αχσάν – Χέντρα Σετιαβάν).

Διπλό γυναικών

Οι Γκρέισια Πολιί και Απριγιάνι Ραχαγιού από την Ινδονησία θριάμβευσαν στον τελικό του διπλού γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά μπάντμιντον, καθώς επικράτησαν με 2-0 των Τσεν Κινγκ Τσεν και Γι Φαν Γιά από την Κίνα με 2-0 στα γκέιμ (21-19, 21-15).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Σουεγιόνγκ Κιμ και Χεϊγιόνγκ Κονγκ από τη Ν. Κορέα, που νίκησαν τις συμπατριώτισσές τους Σεουνγκχάν Σιν και Σοχέ Λι με 2-0 (21-10, 21-17).

Μικτό

Η Κίνα πρόσθεσε ένα ακόμη χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στη συλλογή της στο Τόκιο, καθώς οι Γουάνγκ Γιλιού και Χουάνγκ Ντονπίνγκ κατέκτησαν την πρώτη θέση στο μικτό διπλό του Ολυμπιακού τουρνουά του Μπάντμιντον, αφού στον τελικό νίκησαν στον «εμφύλιο» με 2-1, το άλλο κινεζικό δίδυμο, Ζενγκ Σιβέι και Χουάνγκ Γιακιόνγκ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιαπωνία (Γιούτα Γουατανάμπε-Αρίσα Χιγκασίτο), καθώς στον μικρό τελικό επικράτησε με 2-0 της ομάδας από το Χονγκ Κονγκ (Τσουν Μαν Τανγκ-Γινγκ Σου Τσε).

 

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης

Πειραιώς 8, Αθήνα, 104 31
info@badminton.gr

© COPYRIGHT 2021 HELLENIC BADMINTON FEDERATION. ALL RIGHTS RESERVED.