ΝΕΑΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 2020, Lievin – Γαλλία

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

11-16 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο Lievin της Γαλλίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων Α-Γ και παράλληλα με το πρότινος Thomas και Uber Cup, διεξήχθη από 14-16 Φεβρουαρίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών. Από μία τέτοιου μεγέθους γιορτή του Ευρωπαϊκού Badminton δεν θα μπορούσε να λείπει η ΕΟΦΣΑ την οποία εκπροσώπησαν οι: Μαβίδης Αχιλλέας (ΕΑΤΕΚ), Περγαντίνας Κωνσταντίνος (Αναγέννηση Λιβαδειάς), Κουτσούρη Ευαγγελία (Πλάτων Σερρών) και Παυλίδου Αγάπη-Θωμαή (Ρούπελ Σιδηροκάστρου) με αρχηγό αποστολής τον πρωταθλητή Ελλάδος Σκαρλάτο Παναγιώτη.

Την πρώτη μέρα των αγώνων διεξήχθησαν τα απλά αγοριών και κοριτσιών όπου είχαμε και την πρώτη μας νίκη από τον Κωνσταντίνο Περγαντίνα έναντι του Toms Sala από τη Λετονία. Παρά το άγχος που υπήρχε, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι και να επικρατήσει τελικά με 2-1 στα σετ. Μία ώρα μετά, στον γύρο των 64, ο Κωνσταντίνος αντιμετώπισε τον Λευκορώσο αθλητή Dzmitry Kashyn και ηττήθηκε με 2-0 σετ.

Στις 12:30 αγωνίστηκε ο Αχιλλέας Μαβίδης, ο οποίος είχε περάσει τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα.  Παρά την μεγάλη του προσπάθεια ηττήθηκε από τον Εσθονό Rene Leeman με 2-0 σετ. Σημειωτέον ότι ο Εσθονός έφτασε στη συνέχεια έως την φάση των 16.

Σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Παρασκευής αγωνίστηκαν τα κορίτσια της ομάδας. Η Ευαγγελία Κουτσούρη και η Θωμαή Παυλίδου αντιμετώπισαν αθλήτριες από την Λευκορωσία και την Κύπρο αντίστοιχα όμως παρά την σκληρή μάχη που έδωσαν ηττήθηκαν. Το απόγευμα ήταν πιο ευχάριστο για τις ελληνίδες αθλήτριες καθώς επικράτησαν εύκολα στο διπλό κοριτσιών έναντι αθλητριών από την Αρμενία.

Η δεύτερη μέρα του τουρνουά βρήκε τη ελληνική απόστολή να συνεχίζει μόνο στα διπλά. Στο διπλό αγοριών η αντίστασή μας κάμφθηκε από το ζευγάρι της Φινλανδίας Melleri/Nummi και στο διπλό κοριτσιών από το ζευγάρι της Ισπανίας Gonzalez/Vazquez.

Μετά το τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων τα μέλη της αποστολής μας έστρεψαν την προσοχή τους στο άλλο μισό του γηπέδου όπου αγωνίζονταν μεγάλα αστέρια του Ευρωπαϊκού Badminton όπως Victor Axelsen, Anders Antonsen, Mia Blichfeldt, Brice Leverdez, Vladimir Ivanov, Ivan Sozonov, Kirsty Gilmour και πολλοί άλλοι. Το θέαμα ήταν συναρπαστικό και οι μάχες μεταξύ των ομάδων επικές. Οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα ινδάλματά τους από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Οπωσδήποτε η τακτική της Badminton Europe να διοργανώνει ένα πρωτάθλημα U15 μαζί με το μεγαλύτερο πρωτάθλημα των elite παικτών στην Ευρώπη αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τους μικρούς αθλητές που πολλοί από αυτούς ίσως εξελιχθούν σε αυριανά αστέρια του παγκόσμιου Badminton. Είναι σίγουρο ότι αυτή η εμπειρία θα μείνει αξέχαστη στην ελληνική ομάδα και θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για το μέλλον.

Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης

Πειραιώς 8, Αθήνα, 104 31
info@badminton.gr

© COPYRIGHT 2021 HELLENIC BADMINTON FEDERATION. ALL RIGHTS RESERVED.